Wednesday, February 9, 2011

Refetes de Hollywood

L'altre dia vam intentar veure la pel·lícula El Equipo A i no la vam poder acabar (què dolenta!). I és que ara moltes, moltíssimes de les pel·lícules que fan ara són fluixes reconstruccions d'altres pel·lícules o sèries que han tingut èxit. Crisi d'idees? No sé. El gran Akira Kurosawa va fer una repassada íntegra a l'obra de Shakespeare i no per això eren pel·lícules dolentes. Cal que la història sigui bona i estigui ben contada, i és normal voler fer una relectura i voler explicar la història d'una altra manera, però ara no és un esforç d'un autor sinó el desig d'una productora per fer diners. S'acabat l'art.

Amb aquesta línia de pensament vaig donar-li voltes i vaig caure que, tard o d'hora, és fàcil que facin un remake de clàssics com Ben Hur, Metropolis o El Padrino. Per què no?

I veient la tendència actual de videoclip, protagonistes "buenorros" i "buenorras", i escenes d'acció trepidant, vaig pensar en la refeta de 2001, una odisea en el espacio. No crec que sigui intocable.

A la nova versió que he imaginat el tema del monolit i dels simis queda amagat. Per què destacar-lo si la gent no ho entendrà? Els hi estalviem.
Desprès posem un astronauta musculat i potser una astronauta, per afegir tensió sexual. A l'estació espacial hi ha una intel·ligència artificial controlant-ho tot. A la versió de Kubric (i a la novel·la de Clark) aquest "ordinador" es deia HAL. Aquest nom era el resultat de restar una lletra a la paraula IBM. A la meva pel·licula es dirà Iqqing, el resultat d'incrementar dues lletres a Google (brillant, no?).

Al final de la pel·licula una persecució, una batalla espacial, robots dirigits per Iqqing contra el forçut astronauta i un final previsible. A l'alçada del cinema actual.
Hollywood prepara't, que tinc moltes més idees!

El més curiós és que he cercat Iqqing per internet i he trobat uns 1000 resultats. Què difícil s'ha posat ser original...

2 comments:

Anonymous said...

Quin desplegament de creativitat!!!
Discrepo en quant a l'equip A, tot i que no l'he vist, el meu fill de 9 anys va disfrutar moltíssim, estic segura de que molts altres nens també, i crec que això també s'ha de tenir en compte.
Jo faria un club de fans de iqquq ib aquest teu.
tulmi

Anonymous said...

Bona nit, cosinet.
Amb aquesta idea sobre els remakes dels clàssics arribes tard.
Si ja els han fet de "Ultimàtum a la Tierra", "El planeta de los simios", o "Psicosis", ... no crec que hi hagi res sagrat/intocable per a Hollywood.
I això sense comptar amb les adaptacions USA d'obres d'èxit a Europa, com comèdies franceses (Tres solteros y un biberón), "Abre los ojos" de Amenábar (a.k.a. "Vanilla Sky"), o la trilogia de Millenium (començada a rodar quan la original -sueca- encara estava als cinemes).

No hi ha res sagrat...

Fins aviat, primo. Segueix amb el blog.

Esteban.