Thursday, February 24, 2011

Els avantatges de les mudances

A la meva antiga feina, l'amo sempre deia que ell cada any canviava a tothom de lloc. Que era una cosa bona. D'entrada em va semblar un despróposit, un malbaratament d'energia innecessari, però el temps m'ha portat a donar-li la raó completament (en aquest aspecte).

La primera vegada que vaig viure aquest canvi de lloc “gratuït” d'entrada hi havia molt neguit. Tothom patia per qui li tocaria de company de taula, si tindria aire acondicionat a sobre o finestra a prop. Però un cop superats aquests neguits, la tornada a la feina va suposar moltes sorpreses agradables.

El canvi, t'obliga a estar més alerta. Més concentrat. Has d'abandonar rutines i agafar-ne de noves, i la renovació sempre és positiva. En definitiva, és una nova empenta a la teva productivitat.

Un altre benefici potser més important és la neteja. Quan has de deixar el teu lloc, agafes només el que et fa falta i tot allò que ja no necessites, ho llences. Si no fas el canvi, totes aquelles coses prescindibles es van amuntegant a una pila sobre la taula, o amagades inútilment a un armari.

Dilluns vinent canviem d'oficines. No a Omatech, sinó al client on ja porto un any. Aquests dies s'està fent neteja i preparant les coses que portem al nou edifici. La quantitat de coses que s'estan llençant! I la quantitat de coses que s'estan trobant! Dilluns segur que comencem amb energies renovades.

Els canvis són bons.

2 comments:

Mari said...

Ni quedar-se sempre en el mateix lloc ni fer mudances cada any, Un bon equilibri entre les dues coses és el que trobo més assenyat

Toni Tassani said...

Bé, realment no canviàvem de taula cada any, però sí que fèiem un canvi en menys de 3 anys. Com bé apuntes, l'equilibri sempre és necessari.