Monday, February 28, 2011

PostgreSQL a UOC

Aquesta setmana comença un nou curs a la UOC i aquest any tenim novetat a les assignatures de bases de dades (de les que tornaré a ser consultor). Per fi deixem de fer servir Informix com a servidor de base de dades per fer les pràctiques. A l'assignatura de SGBD (la tercera de la branca) les pràctiques es feien amb Oracle, i no sé si seguirà igual, però per Bases de Dades I i Bases de Dades II ara farem servir PostgreSQL.
No és que Informix fos una opció dolenta per l'assignatura, però no era possible fer servir la versió específica des de Linux i em tocava molt els nassos haver de tirar de màquina virtual només per l'Informix. I es veia una mica ranci...
Ara podem fer servir el mateix motor des de Linux o Mac, i estarem fent servir un programari de codi obert que està molt ben parit.

Porto un any llegint força documentació i fent alguns exercicis i la veritat és que és un motor molt complet. En alguns detalls de la implementació s'assembla molt a Oracle, cosa que ajuda força.
Com a mínim ara els procediments i triggers seran més entenidors, per que el codi d'Informix em resultava força estrany.
També treballarem amb apunts nous, i aquests canvis sempre s'agraeixen.

No comments: