Thursday, December 16, 2010

Peter Pan informàtic?

Fa molts anys, quan vaig deixar una feina, algú em va donar un consell: "Com més lluny de la tecnologia, millor".
Ho deia amb la millor de les intencions. Realment, en el sector informàtic, els que cobren més diners són els que estan més lluny de la tecnologia, fent gestió.

Això té dues implicacions. La primera és que la majoria dels estudiants d'Informàtica el que volen fer un cop deixen la carrera és "estar el més lluny de la tecnologia". Se saben la lliçó. D'aquesta manera és difícil trobar perfils tècnics de qualitat, encara que vulguis pagar bé, per què s'han anat desfent pel camí.

La segona implicació que jo veig és que hi ha una sensació de que estar a prop de la tecnologia és dolent. Aquells que es mantenen propers, no han volgut créixer. Són uns Peter Pan. Així que un cop arribes a un lloc de gestió, rebutges tot el que tingui a veure amb la tecnologia. Per si de cas.

És clar que és impossible fer una bona gestió si a més a més estàs amb el dia a dia. No crec que sigui bo tampoc que un Director General estigui administrant una base de dades, gestionant un Firewall o codificant un algorisme. Això també crec que és un error.

A mi em sembla que estar a prop de la tecnologia quan evoluciones dintre de la carrera professional d'informàtic és bo. Potser no podràs estar per tot, ni podràs fer la feina que fan els professionals que gestiones, però serà més fàcil de gestionar.

Si vam triar una carrera tècnica, d'alguna manera ens agradava, no? Jo crec que del que es tracta és de mantenir el que una amiga anomenava "trempera tecnològica". Crec jo.

2 comments:

Mari said...

Molt d'acord en el que dius. S'ha d'estar una mica al dia de tot però no es pot saber tot.

Tulmi said...

el mateix passa a d'altres camps. <no es por fer una linia clara entre la gestiño i la creació. tulmi