Monday, December 20, 2010

Estic llegint: Test-Driven Development by Example

Test-Driven Development by ExampleDe Kent Beck. 2003. Publicat per Addison-Wesley. 213 pàgines

Una gran introducció al desenvolupament dirigit per les proves (TDD). Em venia molt de gust llegir un llibre de TDD on s'expliqués pas per pas i amb exemples la mecànica de fer les proves abans del codi i en aquest sentit aquest llibre és perfecte, i no massa llarg.

L'autor ens explica les virtuts de desenvolupar codi fent primer les proves, però sense centrar-se en una eina de proves en particular. Explica tots els conceptes associats (Mock objects, Fixtures, etc.) i fa els exemples en Java i Python.

No té sentit preguntar si fa servir JUnit 4 o TestNG, per què el que importa és el com es fan les proves, el procés, i no pas la tècnica que fa servir.

Al final fa una molt breu explicació dels patrons que fa servir i de tècniques de refactorització, però no és el fort del llibre.

Em quedo amb el missatge de "red/green/refactor" com a estrategia per treballar, i amb el consell de que per obtenir un "green" (que els tests passin) pots fer trampes (fake it), per que quan refactoritzis per treure duplicats ja s'arreglarà. Les tres tècniques bàsiques: fake it, obvious implementation i triangulació.

Un altre missatge que m'ha quedat clar és que considera que el temps total de desenvolupament no es veu perjudicat, sinó que et tornes capaç d'escriure el doble de codi en el mateix temps.

No comments: