Wednesday, December 29, 2010

El perill del iPad

El regal de Nadal de la meva empresa (omatech) ha estat un iPad, com el de totes les empreses que valen la pena (no?). El cas és que a falta d'un ús més meditat li deixo als meus fills per jugar.
Aquest matí el meu fill de 5 anys m'ha demanat un joc nou. L'he descarregat un de gratis del App Store i ell a continuat. Al cap d'una estona em diu "Papa, mira tot el que he instal·lat". S'havia instal·lat més de 5 jocs de pagament (i encara no sap llegir).

Sembla que un cop poses la clau de pas del App Store, la recorda durant una estona i no la torna a demanar. Això ha permès que anés instal·lant jocs sense demanar-li res, perque jo ja havia introduït la clau de pas en instal·lar el joc gratuït. La broma, per sort, no ha arribat a 20€.

Ara ja he après que si li has de deixar l'iPad a algú has de tenir unes precaucions. No hi ha manera (o jo no la conec) de dir-li que oblidi la clau. Sembla que l'únic que es pot fer és no posar tarja de crèdit o protegir la instal·lació i desinstal·lació d'aplicacions. Això últim es pot fer des dels Ajustaments, en la opció General, Restriccions.

Vigileu amb la maquineta.

1 comment:

Mari said...

Si que és espavilat el fill gran! No li deixis a l'altre que fa cara de fer aixó i més!!