Thursday, March 4, 2010

Oracle i Cloud Computing

Avui mateix Oracle ha fet un esdeveniment a can Barça per explicar el Cloud Computing. Ha durat tot el dia amb dos tracks: un de base de dades i un de servidor d'aplicacions (ara Fusion Middleware).
Ha estat fantàstic retrobar-me amb antics amics, veure clients que feia anys que no parlava i estar envoltat de tants grandíssims professionals. I a la tribuna del FC Barcelona.

En Pau Contreras ha obert la sessió amb el seu to didàctic, i deixant molt clar de què anava el tema. Molt de rotllo Gartner, Hype Curve, quadrants i aquestes coses que ja cansen, però molt bé explicant els conceptes de SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) i IaaS (Infraestructure as a Service). Després, un senyor de Forrester ha afegit BPaaS (Business Process as a Service), i ha contradit una miqueta el discurs d'en Pau quan ha dit que una característica del cloud era pay-per-use. En Pau ha volgut deixar clar que pot existir cloud públic (com Amazon EC2) i també privat. Evidentment Oracle ha de fer negoci localitzadament.

Després del l'avorrit senyor de Forrester han hagut un parell de presentacions ben alineades, i un vídeo d'un senyor d'Amazon. I un senyor de Sun (ara part d'Oracle) ha parlat de màquines i com fer-les encaixar per un cloud privat.

Aleshores he perdut el núvol.

Han vingut tres convidats a parlar de com apliquen cloud computing als seus negocis, i han deixat clar que no l'apliquen. És com dir que un RAC de dos nodes és grid computing: agafar els conceptes pels pèls.

I la tarda ha estat pitjor encara. Venda de productes i de projectes, explicant coses molt interessants, però que tenien res a veure amb cloud, o les feien encaixar de mala manera.

Dic que ha estat pitjor, però em refereixo a fer encaixar les presentacions a la temàtica del dia, el cloud computing, per què algunes presentacions han estat fantàstiques, com les de el Josep Lluís Riera i el Lluís Vilardell. Uns cracs.

En fin, ha estat un dia de retrobades que també ha servit per aprendre moltes coses noves.

No comments: