Thursday, July 29, 2010

Estic llegint: La dictadura de la incompetència

La dictadura de la incompetència
De Xavier Roig. 2008 (5a edició gener 2009). Publicat per La Campana. 193 pàgines.

Em van deixar aquest llibre dient-me que resultava molt revelador. Que explicava moltes coses de economia i de política de Catalunya força interessants.

M'ha resultat fàcil de llegir i molt interessant. Tot el contingut és (malauradament) força vigent, donat la data en la que va ser escrit, excepte quan parla amb detall de la crisi econòmica.

L'autor és del sector de les tecnologies i escriu (o escrivia) al diari Avui, i la seva prosa és molt assequible, esquitxada d'acudits per facilitar l'entrada d'algunes realitats.

Analitza l'educació, el funcionariat i els polítics. Explica que la majoria dels polítics que configuren els parlaments espanyol i català eren funcionaris abans de dedicar-se a la política, a diferència d'altres parlaments més equilibrats. Defensa el capitalisme democràtic basat en la competència, i ho fa d'una forma molt didàctica. Critica el sistema electoral de les llistes tancades, que només beneficia als partits polítics. Tot plegat fa una bona repassada a la manera de fer dels catalans en matèria de política i economia. I de vegades produeix esgarrifances.

Molt recomanable.

No comments: