Sunday, October 10, 2010

Projecte Web Maven a Eclipse

Maven és una eina interessant per gestionar les dependències d'un projecte Java i per automatitzar algunes tasques del seu seguiment. Amb les darreres versions recomanen seguir el paradigma de Convenció millor que Configuració (traducció lliure de Convention over Configuration). Permet que adaptis els teus projectes com tu vulguis quan a directoris i demés, però et recomanen una manera de fer-ho. Si segueixes les convencions, els teus fitxers de configuració queden mínims.

La integració de Maven amb Eclipse ha estat sempre un tema delicat, però cada cop està millor el tema. El que no aconseguia mai era fer que un projecte web fet amb Maven funcionés amb el WTP (Web Tools Platform), el mecanisme estàndard d'executar projectes Web dintre d'Eclipse. Sempre havia de construir el War i desplegar-lo al contenidor de torn (JBoss o Tomcat) fora de l'Eclipse.

Per fi he trobat unes indicacions de com fer servir Eclipse WTP amb Maven.

2 comments:

Fidel said...

Ja feia temps que haviem parlat d'emprar-la a la feina, veig que per fi has pogut.
El Juanma va fer un eSalus amb maven i ara jo en faig el manteniment, això m'ha permés tenir un primer contacte amb l'eina (però ja pots soposar que en plan copia i pega) les sensacions: de moment complexe però promet i tinc ganes d'aprendren. Em miraré aquest plugin que recomanes.

Fidel said...

Uooo, ara que miro és adaptar el WTP del l'eclipse amb projectes maven, pensava que seria mitjançant un plugin. Molt Bon apunt!!