Monday, August 9, 2010

Eines: Spotify

SpotifySpotify és un programa per escoltar música en streaming (no cal que tinguis descarregat res), i és legal!. Hi ha una modalitat de pagament i una altra d'ús gratuït, i em sembla que ara també hi ha una modalitat que et deixa escoltar músic un número determinat d'hores al dia.

La modalitat gratuïta funciona com la ràdio: de tant en tant et van ficant publicitat. És com si estiguessis escoltant música del teu MP3, triant el que tu vulguis, i de tant en tant et surt un anunci. Si et molesten els anuncis, sempre pots accedir a la modalitat de pagament.

Fins fa poc, per poder-ho fer servir havies de tenir una invitació d'algú que ja fos usuari, però crec que ara ja no cal.

És ideal per compartir música amb els companys, o per crear llistes de cançons entre els amics, i compartir-les. També resulta molt fàcil posar un enllaç a alguna cançó sense haver d'enviar res (ni haver de buscar el vídeo de YouTube corresponent).

Hi ha moltíssima música, des de Xesco Boix fins a Radiohead, tot i que no és tot. Dels coneguts, per exemple, no he trobat The Beatles ni Garth Brooks.

És interessant la modalitat Ràdio, que tries estils de música i èpoques i et va posant música.

Funciona amb Linux perfectament, tot i que s'ha d'instal·lar amb Wine. Vaig tenir un petit problema amb els links des de Firefox, però el vaig resoldre molt ràpid.

Per a mi ara és una eina de treball imprescindible.

No comments: