Sunday, February 28, 2010

ZX Spectrum revival


Fa un temps vaig trobar una curiosa URL on podies jugar a jocs del mític Spectrum directament des del navegador, fent servir un applet Java. Des de ZX Spectrum.net es poden jugar clàssics com el Saboteur, Atic Atac, Ant Attack, Jumping Jack, Manic Miner, Penetrator, Scuba Dive, Jet Set Willy, Arkanoid, Fernando Martín Basket Master, The Way of the Tiger...

Els 8 bits, els pixelats, els 15 colors...

La d'hores que havia passat jo jugant, i sobretot esperant a la càrrega del joc des del cassette, escoltant el soroll característic. (Papà, què és un cassette?).

Els que ja tenim uns anyets ens farà gràcia mostrar als nostres nens amb quines coses passavem el temps (sense fer el ridícul del tot i mostrar el pong).

Per cert, continuant amb el revival ZX, Planeta deAgostini va treure un álbum amb portades que Alfonso Azpiri, havia fet per a jocs d'Spectrum. I justament Spectrum és el nom de l'album. A mi m'agradaven més les portades de Luis Royo, amb aquelles dones impressionants... Però Norma ja ha tret uns quans álbums amb la seva obra, que també contenen les portades dels jocs.

Load - comillas -comillas. (O millor: Jota - Shift P - Shift P).

No comments: