Sunday, September 25, 2011

Els clàssics jocs Sierra

A finals dels anys vuitanta i començaments dels noranta vaig jugar moltíssim als jocs de PC que feina una companyia americana que es deia Sierra On-Line.
Eren un pont entre els jocs conversacionals (pantalla en negre i tot lletres) i les aventures gràfiques de point-and-click de Maniac Mansion, Monkey Island o Indiana Jones and the Last Crusade.
Podies bellugar al teu personatge per la pantalla amb els cursors i si volies que fes alguna acció havies d'escriure-la en anglès: "open door".
Jugàvem amb el diccionari al costat, i va ser la millor manera d'ampliar vocabulari.

Vam començar amb el primer Larry, però desprès van venir les sagues del King's Quest, Police Quest, Space Quest (potser el meu preferit) i molts d'altres. Quins temps...

L'altre dia vaig trobar per total casualitat un article fantàstic que no només comentava els clàssics de Sierra sinó que explicava com descarregar-los i jugar-los.

Resulta que els jocs antics hi ha gent que els considera abandonware i que es poden copiar amb tranquil·litat (discutible, però hi ha gent que pensa així). Hi ha diferents plataformes per executar antics jocs de DOS i jo he provat una que es diu DOSBox i puc dir que funciona perfectament sobre Ubuntu. Quina il·lusió poder veure els mateixos jocs!!!

El que ja he trobat extraordinari ha estat la pàgina Sarien.net en la que un tal Martin Kool ha transformat alguns jocs de Sierra a JavaScript!!! Hi ha descripcions de com ha fet el codi i pots veure interioritats dels jocs. Pots jugar-los des del navegador sense haver-te d'instal·lar res i fins i tot els ha fet multijugador. Si hi ha un altre jugador en aquell moment en la mateixa habitació, podries parlar amb ell. De moment hi ha cinc jocs (primeres parts i algun aïllat) però és un veritable regal pels vells nostàlgics.
"Ken sent me"

1 comment:

xavi said...

Ostress, quina casualitat...amb la meva soletat el diumenge vaig baixar-me el LL1 per jugar-lo mitjancant el DosBox.
1 abracada sensei.